dilluns, 27 de maig del 2019

OFICIS, INCENDIS I MEDI AMBIENT

Treballar per projectes sempre és molt engrescador i gratificant. El projecte dels oficis, que treballàrem durant el primer trimestre, ha continuat present durant la resta del curs, ja que han continuat les visites a l’escola de diferents professionals que ens han vengut a explicar la seva feina. 


EN RAFEL, EL NOSTRE BOMBER!

El segon trimestre va venir el pare de na Mariona, en Rafel Monserrat que forma part dels Bombers de Mallorca. La seva visita ens va agradar molt. No el deixàvem partir, ja que teníem moltes coses que li volíem demanar. Ens va mostrar les diferents parts del seu uniforme i algunes fotografies d’on treballa, dels camions, d’algunes emergències, etc. També assenyalàrem a damunt el mapa els municipis que tenen parc de bombers. Per altra part, una de les coses que més ens va cridar l’atenció va ser com s’organitzen i com s’ho fan per tenir tot el material a punt per ser tan ràpids. 


Ens va quedar molt clar que un bomber és una persona preparada i entrenada per dur a terme les tasques que corresponen a la seva professió, moltes vegades arriscades i difícils. Aquests professionals treballen sempre en equip, es coordinen molt bé per obtenir la màxima eficàcia. 


Els bombers s’encarreguen de l’extinció d’incendis, de salvaments i rescats i prevenció de perills públics. I…és que entre sortida i sortida també realitzen moltes activitats: revisions de vehicles i material, formació i reciclatge, pràctiques i simulacres d’incendi, entrenament físic, activitats de prevenció, etc.








CONTE NI 1 FOC AL BOSC!

Aquesta setmana, relacionat amb el món de les emergències, els incendis i el medi ambient, ens ha tornat a visitar en Patxi, tècnic de Xarxa Forestal de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears. En aquesta ocasió ens ha vengut a explicar el conte “Ni un foc al bosc!”. 

L’objectiu principal de les xerrades forestals és fomentar la prevenció d’incendis forestals i sensibilitzar en els valors i la importància dels boscos.  El conte/xerrada ha tractat diferents aspectes dels nostres boscos, els incendis i la sanitat forestal. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada